Uitbater pop-up bar en West-Vlaamse toerist redden vrouw die met auto in kanaal in Eisden belandt

Enkele mensen die aan een pop-up bar aan de brug in Eisden zaten, redden woensdagavond een vrouw die met haar auto in het kanaal belandde. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht en kwam er met de schrik vanaf.

"Ik zat rustig een pintje te drinken aan het kanaal in Eisden met mijn vriendin", vertelt Freddy Terwingen. "En plots zien we een auto drijven in het water. We zijn toen met enkele mensen naar de kant gelopen, twee mannen sprongen meteen het kanaal in.  "In de auto zat een vrouw, de auto bleef drijven en het raam was open maar de vrouw was helemaal in paniek. Yoeri Bossekeyt, een jongen uit Moorsele, Wevelgem,  die hier op vakantie is, heeft de auto dan naar de kant geduwd. De andere man, Christian Bemelmans, de uitbater van de pop-up bar bleef intussen praten met de vrouw in de auto, in de hoop haar te kalmeren. 

De bestuurster van de auto die in het kanaal belandde, was helemaal in paniek en wou er niet uit komen 

Freddy Terwingen

"De twee mannen konden de auto uiteindelijk naar de kant duwen maar hij begon toch te zinken", gaat Terwingen verder. "Dan zijn de hulpdiensten gekomen. Er ging nog iemand met een lange ladder het water in. Iemand van de brandweer gooide dan een luchtbed op het water maar die vrouw wou er nog altijd niet uit. Toen begon de auto te zinken. Een brandweerman heeft toen in één ruk de vrouw uit het voertuig getrokken. Meteen daarna is de auto helemaal gezonken. Gelukkig is het nog goed afgelopen maar het is toch wel even schrikken als je rustig van een vrije dag geniet en er gebeurt dan zoiets. Ik ga er nog ene drinken om het allemaal door te spoelen", besluit Freddy lachend. 

 

Meest gelezen