Jasper Jacobs

Eerste wedstrijd AA Gent met alle stewards voor amper 7.000 fans 

Voetbalclub AA Gent speelt vanavond zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen het Noorse Vålerenga, in de UEFA Conference League, volgens de coronaregels, met een beperkt publiek van bijna 7.000 supporters. Toch zullen er evenveel stewards aan de slag zijn als voor corona. 

AA Gent speelt vanavond in de Conference League zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 20.30u ontvangen ze het Noorse Vålerenga in de Ghelamco Arena. Ook voor supporters betekent deze wedstijd een terugkeer naar het stadion, na bijna een jaar afwezigheid. Zo mogen er vanavond 6.725 supporters de wedstrijd bijwonen in bubbels met maximaal 8 personen. Er geldt overal mondmaskerplicht, behalve wanneer supporters neerzitten. Noorse supporters zijn niet welkom in het stadion. 

Nog steeds tickets te koop

Verder worden alle stewards ingezet om te controleren dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. "Eigenlijk werken wij met dezelfde bezetting als bij een vol stadion. Het verschil is dat er nu slechts zo'n 7.000 mensen aanwezig zullen zijn", zegt Dirk Piens van AA Gent. 

De club laat weten dat er geen attest of coronapas nodig is om de wedstijd bij te wonen. Er zijn nog altijd tickets te koop. De prijs van een kaartje schommelt tussen 20 en 35 euro. 

Meest gelezen