Animotion

Bedrijf uit Zottegem maakt interactieve sportanimaties: "Je kan jezelf meten met Olympische atleten"

Het Zottegemse bedrijf Animotion doet mee aan een "roadshow" door heel Europa. Concreet maakt het bedrijf sportanimaties in het thema van de Olympische spelen. Deelnemers kunnen zich meten met een atleet. "Op die manier willen we mensen meer betrekken bij de Spelen", zegt Jan Morre van het bedrijf.

Het bedrijf Animotion uit Zottegem creëert een virtuele "roadshow" die door heel Europa trekt. Daarbij maken en verhuren ze interactieve sportanimaties in het thema van de Olympische Spelen. De bedoeling is dat mensen zich er virtueel kunnen meten met een olympische atleet. "Wij hebben verschillende animaties gemaakt waarbij de deelnemers altijd vergeleken worden met een olympische atleet", zegt Jan Morre van Animotion.

Meer betrokkenheid

Volgens het bedrijf moet de roadshow meer Europeanen betrekken bij de Olympische Spelen. "Door corona zitten we in een situatie waarbij er weinig mogelijk is in Tokio. Mensen kunnen niet tot daar om atleten aan te moedigen, daarom dat we initiatieven opzetten in Europa zelf."

Morre hoopt op die manier ook om meer sponsors van de Spelen in beeld te kunnen brengen. "We zijn in Spanje begonnen met de roadshow en die zal uiteindelijk eindigen in Duitsland", laat Morre tot slot nog weten.

kasto80

Meest gelezen