Drie superfans maken boek over De Kreuners: "Meiskes van Gent"

Petra, Natacha en Christelle uit Gent zijn al 30 jaar fan van de Vlaamse popgroep De Kreuners. En daarom hebben ze nu het boek "Meiskes van Gent" geschreven, met anekdotes over en met hun idolen. "Eén van mijn mooiste herinneringen is die keer dat we chiro-meisjes hebben verrast met een optreden", klinkt het bij de auteurs.

Met toestemming van De Kreuners hebben drie superfans het boek "Meiskes van Gent" uitgebracht.  Petra, Natacha en Christelle zijn al 30 jaar fan zijn van de muziekgroep. En dat wilden ze vieren: samen, met en voor de Kreuners. Na wat brainstormen kwamen ze tot het idee om een boek te schrijven over hun ervaringen en ontmoetingen met hun muzikale helden. "Het is een boek met veel foto's en anekdotes", vertellen ze bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

"Eén van de leukste anekdotes is wanneer we naar een optreden gingen bij de plaatselijke chiro in Zottegem. Na het optreden nodigden een paar van die chiro-jongens ons uit naar het kampvuur. Twee leden van De Kreuners kwamen mee. Je kan je de hilariteit en verwondering wel voorstellen toen de chiro-meisjes opeens twee leden van De Kreuners zagen verschijnen."

Samen in de tent

"Het optreden van De Kreuners viel zo goed in de smaak, dat sommige chiroleden hun tent hadden leeggemaakt, zodat wij er konden blijven slapen", klinkt het. "En wij hebben daar dan maar een nachtje doorgebracht op een weide in Zottegem, terwijl sommige zatte chiro-jongens uit hun tent werd gejaagd."

kasto80

Meest gelezen