Gentse politie bouwt aantal bewakingscamera's af: "Slechts 8 camera's in augustus"

De politie van Gent gaat een hoop bewakingscamera's weghalen. Het gaat specifiek om de 30 camera's die in mei werden bijgeplaatst voor de handhaving van de coronamaatregelen. De camera's zouden normaal tot eind oktober blijven hangen. "Maar de politie geeft aan dat ze stilaan niet meer nodig zijn. We blijven het wel nauwkeurig opvolgen", vertelt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).

Dit voorjaar heeft de Gentse politie 30 camera's bijgeplaatst in het centrum van de stad, om te controleren of iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Die camera's zouden tot eind oktober blijven hangen, maar ze worden al vroeger weggehaald. "De politie geeft aan dat het aantal camera's mag afgebouwd worden", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). 

Nog 8 camera's tot 1 september

"Tegen 1 augustus zullen er al 22 van de 30 camera's verdwijnen", gaat De Clercq verder.  In de maand augustus zullen er dus nog 8 camera's in de stad aanwezig zijn. "Dat is nodig omdat er nog een aantal manifestaties en evenementen op de planning staan", verduidelijkt de burgemeester. De camera's die blijven, staan op de drukste plaatsen in de stad, zoals de Gras- en Korenlei, de Korenmarkt en de Vlasmarkt. 

Tegen 1 september zouden alle "coronacamera's" weg moeten zijn. "Maar we blijven dit uiteraard evalueren in het licht van het stijgend aantal besmettingen, en eventuele beslissingen van het nationaal overlegcomité", besluit De Clercq.

179 inbreuken vastgesteld

De Gentse politie kon dankzij de extra camerabewaking 179 inbreuken vaststellen. Het ging dan voornamelijk om samenscholingen of horecazaken die nog open waren na het verplichte sluitingsuur.

kasto80

Meest gelezen