Pixabay

Grootschalige controle van vrachtwagens op E40 in Wetteren stelt meerdere inbreuken tegelijk vast

De Vlaamse Belastingsdienst voert vandaag samen met de Wegeninspectie controles uit bij vrachtwagenchauffeurs op de E40 in Wetteren. Beide diensten werken samen omdat ze zo meerdere inbreuken tegelijk kunnen vaststellen. "Overladen vrachtwagens zorgen voor veel schade op onze wegen", zegt Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA).

Op de E40 in Wetteren wordt vandaag een grootschalige controle gehouden bij vrachtwagenbestuurders. Die gebeurt op een nieuwe manier, want de Vlaamse Belastingsdienst en de Wegeninspectie voeren de controle samen uit. Zo kunnen ze verschillende inbreuken tegelijk vaststellen. Er wordt onder meer gefocust op belastingsontduiking en kilometerheffing.

Overladen vrachtwagens

Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) staat mee aan de controlepost en legt uit waarom vrachtwagens de regels moeten respecteren.  "Vrachtwagenchauffeurs hebben een concurrentievoordeel op anderen als ze die vastgelegde kilometerheffing niet willen naleven. En dat willen we eruit."

Verder wordt ook gecontroleerd op de lading van vrachtwagens. Die mag niet meer bedragen dan 44 ton. En ook dat heeft verschillende redenen, zegt de minister. "Overladen vrachtwagen hebben een veel langere remafstand. Daarnaast kijken we ook naar de staat van onze wegen, want overladen vrachtwagens zorgen voor veel meer schade op onze wegen."

kasto80

Meest gelezen