Belga Image

Weinig jongeren in vaccinatiecentrum Nazareth door vertragingen bij post: "We kunnen ze niet bereiken"

Het vaccinatiecentrum van Nazareth merkt dat amper 1 op de 30 uitgenodigde vijftienjarigen een afspraak voor een coronaprik bevestigt. "De uitnodiging per post laat op veel plaatsen op zich wachten", zegt gemeente Nazareth. 

In het vaccinatiecentrum in Nazareth dreigt een overschot aan coronavaccins nu een heleboel vijftienjarigen geen afspraak bevestigen. "We merkten plots dat er amper bevestigingen binnenkwamen. We hebben dat onderzocht en door het weekend én de feestdag is er blijkbaar vertraging bij de post", verklaart schepen Viviane De Preester (CD&V). 

We kunnen de jongeren op geen enkele manier bereiken, enkel via ons eigen netwerk
schepen Viviane De Preester (CD&V)

De uitnodigingen voor een coronaprik voor alle vijftienjarigen in Nazareth zelf, maar ook in buurgemeenten De Pinte en Sint-Martens-Latem, gingen vrijdag per post de deur uit. "Op zich is het te begrijpen dat het bij de post soms wat trager gaat, maar het probleem is dat we de jongeren niet op één of andere manier kunnen bereiken. Het burgerprofiel laat niet toe dat minderjarigen er een telefoonnummer of e-mailadres achterlaten."

Ultieme oproep

Om ervoor te zorgen dat er in het vaccinatiecentrum de komende dagen geen coronaspuitjes verloren gaan, roept het Nazareth jongeren nu op om zelf contact op te nemen om een afspraak te maken. "Het speelt ook in hun voordeel, zo kunnen ze zo snel mogelijk gevaccineerd raken."

"Geen structureel probleem"

Het kabinet van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) laat weten dat er voorlopig geen sprake is van een structureel probleem in andere vaccinatiecentra. "Al kunnen we een vertraging bij de post natuurlijk nooit helemaal uitsluiten. Daar speelt de feestdag natuurlijk een rol."

Meest gelezen