Kind van achttien maanden in Pelt overleden na aanrijding met auto

Bij een ongeval in Pelt is donderdag in de late namiddag een kind van achttien maanden uit de gemeente om het leven gekomen. De lokale politie HANO ging ter plaatse voor de vaststellingen. De bestuurder van het voertuig was niet onder invloed.

De aanrijding tussen een personenwagen en het kind gebeurde rond 17.30 uur op de parking van speeltuin 't Pelterke aan de Jeugdlaan in Overpelt. Een ziekenwagen en een mugteam dienden het kind de eerste zorgen toe, maar hulp kon niet meer baten. De brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg plaatste een tent om het voertuig en het slachtoffertje af te schermen. 

Politie HANO maakte verder bekend dat de auto op de openbare parking vanuit stilstand het kind had aangereden en dat de automobilist niet onder invloed was. Politiezone HANO voert nog het verder onderzoek naar de aanrijding.

Het parket van Limburg besliste een verkeersdeskundige naar de plek van het voorval te sturen om de juiste omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken.

Meest gelezen