Koppel uit Merksem zamelt materiaal in voor getroffen scholen in Verviers op vraag van scholenkoepel

Hera Biesemans en Pascal Lejoly uit Merksem zamelen materiaal in voor de getroffen scholen in Verviers. Pascal is afkomstig van Verviers en heeft daar ook familie. Zij zijn zelf niet getroffen, maar brachten het koppel in contact met de directeur van een scholenkoepel. "Ook in de scholen is alles kapot", vertelt Hera aan Radio 2 Antwerpen. 

Hera en haar man Pascal wonen in Merksem, waar ze nu dus ook spullen inzamelen voor getroffen scholen in Verviers. "Mijn man is afkomstig van Verviers en zijn familie woont daar nog", vertelt Hera. "Gelukkig zijn zij niet getroffen, maar we wilden echt iets doen voor de mensen die wel getroffen zijn. Via de familie van mijn man zijn we terecht gekomen bij de voorzitter van basisscholen in Verviers."

Het gaat in totaal om 20 scholen. "We zijn vooral nog op zoek naar grotere spullen zoals stoelen, banken of beamers. Daarvoor rekenen we ook op mensen in het onderwijs of op scholen", gaat Hera verder. "Stel dat we echt veel spullen verzamelen, dan kunnen we misschien zelfs nog andere scholen helpen."

Breng geen oude, gebruikte gom die nog ergens in de schuif ligt

Hera Biesemans

Het koppel zal alle spullen controleren voor ze opgestuurd worden. "Het is niet de bedoeling dat mensen bijvoorbeeld een oude, gebruikte gom uit hun schuif halen en komen brengen. We vragen om degelijk en nieuw materiaal. Anders geven we de mensen in Verviers nog meer werk", vertelt ze in Start Je Dag. 

Luister hier naar het gesprek met Hera: 
(Lees verder onder het fragment)

De actie loopt nog tot aan het begin van het schooljaar. "We hebben nog eventjes tijd, omdat het nieuwe schooljaar pas in september begint. Het is niet de bedoeling om halsoverkop naar daar te rijden. Zo kan de school ook eerst nog alles opruimen", vertelt Hera. 

Wil je graag schoolspullen brengen naar Hera en Pascal, dan mag je die afleveren bij Olmenbrug 4 in Merksem. Spullen brengen kan tijdens de week tussen 16 uur en 17.30 uur en tussen 20 uur en 21 uur. Op zaterdag kan je er terecht tussen 14 uur en 16 uur. 

Meest gelezen