Laatste krantenkiosk van Brussel moet verdwijnen

De laatste krantenkiosk in Brussel, waar je naast kranten en tijdschriften ook rookwaren en lottoformulieren kan kopen, gaat verdwijnen. Het gaat om de kiosk aan de ingang van de Louizagalerij. De Guldenvlieslaan wordt heraangelegd en hierdoor is er geen plaats meer voor de krantenkiosk. 

De krantenkiosk aan de ingang van de Louizagalerij in Brussel moet verdwijnen. Het zou gaan om de laatste in zijn soort in de hoofdstad. Een kiosk waar je kranten en tijdschriften kan kopen, maar ook rookwaren en je lottoformulier invullen, het behoort binnenkort wellicht tot het verleden in Brussel. Door de heraanleg van de Guldenvlieslaan, is er geen plaats meer voor een krantenkiosk. 

Einde van een tijdperk

De klanten vinden het alvast jammer dat de kiosk weg moet.  "Ik vind het spijtige zaak", zegt één van de bezoekers, "ik koop er wel eens een krant en het is ook jammer omdat de uitbater zijn job kwijt is. Het is ook een beetje nostalgie dat verdwijnt. In de Franse hoofdstad Parijs zijn er nog 400 en in Brussel binnenkort geen enkele meer; dat is wel vreemd voor de hoofstad van Europa, er kan er misschien ééntje overkomen uit Parijs", voegt de man er al lachend aan toe. Een andere bezoeker vergelijkt het met het verdwijnen van de telefooncellen. "Het is een stukje erfgoed dat verdwijnt,  een stukje traditie,  het einde van een tijdperk en dat is jammer."

Meest gelezen