AFP or licensors

Vijftal Limburgse bedrijven werken mee aan Olympische Spelen in Tokio

Morgen gaan de Spelen in Tokio van start. Heel wat Limburgse atleten doen er dit jaar mee. Maar ook verschillende Limburgse technologiebedrijven zijn erbij betrokken.

Een vijftal Limburgse bedrijven hebben dit jaar een inbreng in de Spelen. Veldeman uit Bree leverde bijvoorbeeld 400 tentstructuren die bestand zijn tegen Japanse tyfoons. Govaplast uit Alken zorgde dan weer voor gerecycleerde en ambachtelijk gemaakte stalplanken.

Daarnaast was BM Service uit Maasmechelen verantwoordelijk voor de fundering en bodemsamenstelling van verschillende trainingsfaciliteiten. Geerkens Hippico uit Meeuwen heeft trainingsfaciliteiten gebouwd en ingericht.

Atleten

Een aantal Limburgse bedrijven werken ook specifiek voor Belgische atleten. Het Olympisch comité had een oproep gedaan tot bedrijven die de atleten zouden kunnen helpen tegen de hitte in Japan. Bioracer uit Tessenderlo levert gekoelde truitjes zoals ijsvesten en intercoolertops. En Naqi uit Halen heeft dan weer een speciale cooling spray gemaakt die voor lange tijd een verkoelend effect heeft op de huid. Dat kan vooral in de uithoudingssporten een voordeel bieden.

 

Meest gelezen