Radio 2

Peuter bevrijd uit wagen in de felle zon nadat de auto zichzelf sloot

In Oostende werd woensdagmiddag een peuter van 21 maanden bevrijd uit een wagen die in de felle zon stond. Toen de ouders uitstapten, sloot de auto zichzelf met de peuter nog op de achterbank en de sleutels binnenin. Gelukkig kon de takeldienst via de politie van Oostende vlug ter plaatse zijn om de peuter te bevrijden. 

Houda en Mourad Abidi uit Ieper gingen gisteren met hun dochtertje Céline van 21 maanden oud net als vele andere dagjestoeristen naar zee.  Maar toen ze ter plaatse aankwamen en Céline uit het kinderstoeltje vanop de achterbank wilden halen, kregen ze de auto niet meer open. De sleutels lagen nog binnen in de auto en de wagen had zichzelf automatisch gesloten.  

"Het was snikheet en de temperatur steeg ongelofelijk snel", vertelt Houda, de mama van Céline. "Omdat het gisteren de nationale feestdag was, waren alle garages gesloten. In paniek hebben we dan maar de politie opgebeld. We probeerden Céline te kalmeren en toonden haar door het raam van de auto filmpjes op onze smartphone. Maar ze merkte dat er iets niet klopte en begon te wenen. Dat gevoel van machteloosheid is een nachtmerrie van elke ouder."

Takelaar met politie-escorte

De politie was gelukkig snel ter plaatse en had voor de ouders al een takeldienst van wacht opgeroepen. Omdat het door de nationale feestdag zeer druk was aan zee, met veel verkeer als gevolg, werd takelaar Mathew Devriendt door de politie begeleid tot bij de auto. Na een kwartier kon Céline bevrijd worden uit de snikhete wagen tot grote opluchting van haar ouders. Voor de peuter zelf liep de dag goed af met een ijsje op het strand. 

Volgens takelaar Devriendt zou het normaal niet mogen gebeuren dat de auto zichzelf sluit wanneer de sleutels nog in de auto liggen. Maar het is niet de eerste keer dat mensen zichzelf door alle elektronische nieuwigheden buitensluiten. Via deze weg wil Houda vooral andere ouders waarschuwen om op te letten met auto's die zichzelf vergrendelen. 

Meest gelezen