Stad Antwerpen

Ongerustheid over camera's boven kleedhokjes zwembad Ekeren, maar "staan enkel op de lockers gericht", zegt stad

Een bezoeker van het zwembad De Schinde in Ekeren had opgemerkt dat er camera's hangen boven de kleedhokjes, en ze uitte hierover haar ongenoegen op Twitter. De stad Antwerpen laat nu weten dat er geen reden is tot ongerustheid. "De camera's zijn enkel op de lockers gericht", verzekeren ze.

"Ben ik abnormaal als ik dit niet oké vind in een kleedhokje van een zwembad?!", postte een bezoeker van het zwembad van Ekeren op Twitter, samen met een foto van de omkleedruimte waar er een camera aan het plafond hangt. Ze vraagt op Twitter ook meer uitleg aan de stad Antwerpen.

(lees verder onder de foto)

De camera's hangen er enkel om diefstal uit de lockers te voorkomen, ze zijn zeker niet op de kleedhokjes gericht

Tom Peeters, stad Antwerpen

"Er is geen reden tot ongerustheid", zegt Tom Peeters van de communicatiedienst van de stad Antwerpen. "De camera's hangen er al tien jaar en ze zijn specifiek op de lockers gericht, en zeker niet op de kleedhokjes. Ze hangen er enkel om diefstallen te voorkomen. Het zijn statische camera's, je kan ze dus ook niet in een andere richting draaien."

"Er zijn nog nooit eerder opmerkingen over gekomen naar mijn weten, maar het is goed dat de mensen het laten weten als ze hier ongerust over zijn, dan kunnen we het misverstand ook meteen rechtzetten", besluit Peeters.

Meest gelezen