Videospeler inladen...

Poema en leeuw aangekomen in Natuurhulpcentrum in Oudsbergen: "Ze komen uit een gesloten dierentuin in Litouwen"

In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen zijn net voor de middag een poema en een leeuw aangekomen. Ze zijn afkomstig van een private dierentuin in Litouwen, die gesloten werd. 

De verwaarloosde dieren die in het Natuurhulpcentrum worden opgevangen zijn normaal erg mager, dat is nu niet het geval. "De poema blijkt heel erg dik te zijn", verelt Sil Janssen. "Wellicht heeft hij een of andere ziekte, dat moeten we hier nu nog verder uitzoeken." De leeuw lijkt wel gezond. "Het is een groot mannetjesdier, maar daar kan je niet zomaar mee terecht in een andere dierentuin. Die zitten daar niet op te wachten, omdat er vaak een hoop problemen zijn met die dieren. Deze dieren hebben nu een voorlopige vaccinatie gekregen om te kunnen reizen, maar ze kunnen nog problemen hebben. Dat zullen we hier nu uitzoeken."

Zoektocht naar nieuwe thuis

Sil Janssen verwacht dat de poema en de leeuw zo'n twee jaar in het Natuurhulpcentrum zullen vertoeven. "Het zal afhangen van hun toestand. Als we merken dat ze gezond zijn, gaan we ze aanbieden aan dierentuinen of parken waar we mee samenwerken." Jonge dieren of vrouwtjes zijn makkelijker te plaatsen dan oude mannetjes. "Het is een beetje zoals bij mensen", lacht Janssen.

Meest gelezen