Pixabay

Opletten voor rattenplaag na de wateroverlast

Ratten hebben de afgelopen weken moeten zoeken naar een nieuw verblijf omdat hun holen onder water liepen. Ze willen zich nu vestigen op een droge plaats met genoeg voedsel.

"Een rat kan zwemmen en verdrinkt dus niet maar het dier gaat wel altijd op zoek naar een droog en veilig onderkomen", vertelt Josse Gielen die jarenlang de rattenbestrijding voor de Limburgse gemeenten coördineerde. "Ze zullen nu een droog plekje zoeken waar veel voedsel is." 

Berg het voer voor de kippen of geiten goed op

rattenexpert Josse Gielen

De ratten trekken nu naar tuinen en huizen in de buurt. "Wees voorzichtig met het voedsel voor de kippen, geiten of zelfs de hond. Berg dat goed op in een doos. Want ratten zijn opportunisten. Ze eten alles." Preventief uitstrooien van rattenvergif, vindt Gielen geen goed idee. 

Meest gelezen