Rudy uit Lier krijgt oorkonde voor het redden van peuter uit vijver: "Ik hoef daar geen beloning voor"

Rudy Gevaert krijgt een oorkonde omdat hij het leven van een peuter gered heeft. Begin deze maand zag hij twee kinderen zwemmen in de vijver in de Kazernedreef. De tweejarige Ezra en haar broertje Suhil waren daar aan het spelen maar het water was veel dieper dan verwacht. Rudy zag het meisje verdrinken en sprong in het water om haar te redden. De stad Lier huldigt Rudy vandaag voor zijn heldendaad.

Vandaag krijgt Rudy Gevaert uit Lier de oorkonde 'Je bent een held' en een geschenk. Zelf vindt hij het wat overdreven. "Ik zou het meisje sowieso gered hebben en heb daar geen bloemen voor nodig", vertelt hij aan Radio 2 Antwerpen. 

Rudy en Ezra worden samen met hun gezinnen coronaproof ontvangen op donderdag 22 juli om 15 uur door de burgemeester, het schepencollege en de algemeen directeur van stad Lier. In de raadzaal van het stadskantoor zal Rudy Gevaert gehuldigd worden voor zijn heldendaad. 

Meest gelezen