Verwaarloosde dieren zonder eten of drinken achtergelaten terwijl eigenaars op vakantie zijn

In Humelgem, deelgemeente van Steenokkerzeel, heeft de politie een tiental dieren gevonden in erbarmelijk omstandigheden. Zonder eten of drinken werden ze achtergelaten door de eigenaars die op vakantie zijn. Een kip en kalkoen overleefden het niet. De andere dieren worden nu opgevangen in zorgboerderij Huppeldepup in Humbeek.

In Humelgem, deelgemeente van Steenokkerzeel, hebben de politie en inspectiediensten van Dierenwelzijn een dode kalkoen en kip gevonden. Daarnaast werden ook nog vijf kalkoenen, vier kippen en een haan in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen. De eigenaars zijn een paar weken geleden met vakantie vertrokken. Het was een buurman die een lijkgeur had opgemerkt en daarop de politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst) verwittigde. De verwaarloosde dieren worden momenteel opgevangen in de zorgboerderij Huppeldepup in Humbeek. 

Dieren moeten aansterken

"De dieren zijn momenteel redelijk OK", zegt Ellen Van Asse van zorgboerderij Huppeldepup in Humbeek. "Er zijn er wel een paar die nog moeten aansterken of verdikken vooral. Het zal toch nog enkele weken duren eer de dieren weer in goeie conditie zijn. Het is nu wachten op een beslissing van Dierenwelzijn Vlaanderen wat er achteraf met de dieren moet gebeuren.  Het kan zijn dat de dieren alsnog naar de eigenaar teruggaan, maar dan onder bepaalde voorwaarden.  Ofwel kunnen de dieren ook aan ons dierenasiel worden toegewezen. Dan zouden wij ze verder verzorgen in afwachting van adoptie, zegt Ellen Van Asse nog. De politie heeft in ieder geval proces-verbaal opgesteld.

Meest gelezen