Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Binnenkort kan je een duimpje omlaag geven op Twitter: "Dit is geen vind-ik-niet-leuk-knop"

Sommige twitteraars met een iPhone kunnen binnenkort reacties op een tweet een duimpje omhoog of omlaag geven. Tot nu toe kan je een tweet of een reactie op een tweet alleen een hartje geven. De duimpjes omlaag zijn voorlopig niet zichtbaar voor andere gebruikers. "Op dit moment is dit gewoon een experiment voor onderzoek", klinkt het bij de socialemediareus.

"Sommige onder jullie op iOS (het besturingssysteem van iPhone, red.) kunnen misschien verschillende opties zien om een reactie omhoog of omlaag te stemmen", zo kondigt Twitter de nieuwe duimpjes aan.

Een aantal iPhone-gebruikers krijgt op het socialemediaplatform de optie om reacties op een tweet een duimpje, of een pijltje, omhoog of omlaag te geven. Je kon reacties op tweets al een hartje geven, maar een "downvote", zoals Twitter de duim omlaag zelf noemt, is nieuw.

Het duim omlaag-pictogram is een ​​neerwaartse stem die ons laat weten dat je het antwoord niet relevant vindt voor het gesprek

Twitter Support

Een duimpje omhoog zal worden meegeteld bij de hartjes of de vind-ik-leuks. Het aantal duimpjes omlaag dat een reactie krijgt, zal niet zichtbaar zijn voor gebruikers. Als je een reactie een duimpje omlaag geeft, krijgt dus alleen Twitter zelf die informatie.

"Dit is geen vind-ik-niet-leuk knop", maakt de socialemediareus duidelijk. "In dit onderzoeksexperiment is het duimomlaagpictogram een ​​neerwaartse stem die ons laat weten dat je het antwoord niet relevant vindt voor het gesprek." Twitter wil zo meer inzicht krijgen in de soorten antwoorden die twitteraars wel en niet interesseren.

Op dit moment is dit gewoon een experiment voor onderzoek

Twitter Support

Het socialemediaplatvorm Reddit, dat vooral in de Verenigde Staten heel erg populair is, werkt al met een gelijkaardig systeem. Op Reddit kan je elke post een pijl omhoog of omlaag geven. Reacties met de meeste pijlen omhoog komen dan bovenaan te staan. Op Reddit is het aantal pijlen omhoog en omlaag wel zichtbaar voor alle gebruikers.

Op de aankondiging van Twitter reageerde Reddit, via Twitter, alleen met een GIF met het onderschrift "interessant". 

Meest gelezen