Rond 13 uur werd de kist met het lichaam van De Vries buiten gedragen.

Familie en vrienden nemen sereen afscheid van misdaadjournalist Peter R. de Vries tijdens besloten uitvaart 

Tijdens een besloten uitvaart hebben familie, vrienden en collega's afscheid genomen van de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. Bij de start van de plechtigheid om 11 uur speelden alle Nederlandse radiozenders "A whiter shade of pale" van Procol Harum, zijn lievelingsnummer. Peter R. de Vries overleed vorige week nadat hij eerder deze maand was neergeschoten toen hij een televisiestudio verliet.

Om 11 uur vanochtend begon de plechtigheid in het theater Carré in Amsterdam. Zo'n 800 genodigden namen afscheid van de bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter. R. de Vries. Aan het begin van de uitvaart speelde het lied "Guaranteed" van Eddie Vedder, schrijft RTL Nieuws. "On bended knee is no way to be free", ofwel "op de knie is geen manier om vrij te zijn", zo weerklinken de eerste woorden van het nummer.

Onder meer de zoon van De Vries, zijn dochter, zijn partner en broer spraken de aanwezigen toe. Naast familie en vrienden waren er ook heel wat collega's aanwezig. Ook familieleden van slachtoffers van misdaden waar De Vries zich voor inzette, waren uitgenodigd. De burgemeester van Amsterdam Femke Halsema vloog terug van vakantie om de ceremonie bij te wonen. 

Wie was de bekende misdaadjournalist Peter R. de Vries? Bekijk hier een portret uit "Terzake", gemaakt de dag nadat De Vries werd neergeschoten:

Videospeler inladen...

Om de dood van De Vries te herdenken, speelden alle Nederlandse radiozenders om 11 uur het nummer "A whiter shade of pale" van Procol Harum, het lievelingsnummer van de misdaadjournalist.

Nederland geschokt

Omwille van de uitvaart waren een aantal straten in de buurt van de Carré afgesloten en de politie was aanwezig om ervoor te zorgen dat alles veilig en sereen kon verlopen.

Rond 13 uur was de dienst afgelopen. De witte kist met daarin het lichaam van De Vries werd naar buiten gedragen en op een zilveren lijkwagen getild. Een groot rood bloemstuk werd op de wagen neergezet. De crematie vindt plaats in besloten kring.

Gisteren kon het grote publiek nog afscheid nemen van de vermoorde misdaadverslaggever. Zo'n 7.500 mensen brachten een laatste groet uit en tot 's avonds laat bleef de rij lang. Veel Nederlanders zijn geschokt door de dood van De Vries. Hij overleed vorige week donderdag nadat hij eerder deze maand neergeschoten werd toen hij een televisiestudio verliet. Twee verdachten zijn aangehouden en blijven in de cel.

Bloemen op de plaats waar Peter R. De Vries neergeschoten werd.

Meest gelezen