Foto gemeente Sint-Laureins

Vandalen vernielen voetveer in Sint-Laureins: "De herstelling wordt een gigantisch werk" 

In Watervliet, bij Sint-Laureins, hebben vandalen het veer aan de Braamdijk vernield. De gemeente heeft daarvoor nu een klacht ingediend bij de politie. "Vermoedelijk hebben jongeren op één kant van het veer staan dansen en springen en is het zo gekanteld", zegt schepen voor Toerisme, Carlos Bonamie (Samen). 

Wandelaars in Watervliet, bij Sint-Laureins, houden er maar beter rekening mee dat ze op één plek niet meer het Leopoldkanaal kunnen oversteken. Want vandalen hebben er het zogenaamde "voetveer" aan de Braamdijk vernield. Dat is een klein veerpont voor wandelaars. "Vermoedelijk hebben jongeren daar vandalenstreken uitgehaald. Ze hebben het voetveer doen kantelen door er langs één op te staan dansen en springen", klinkt het bij schepen voor Toerisme, Carlos Bonamie (Samen). 

Kwaad opzet?

Bonamie vreest ook dat er bij de vernieling kwaad opzet gemoeid was. "Ze hebben het waarschijnlijk moedwillig gekanteld. De herstelling van het veer wordt een gigantisch groot werk, want dat moet met een kraan terug op zijn plaats gezet worden."

De gemeente heeft nu een firma aangesteld om het veer te herstellen, wanneer dat zal gebeuren is nog onduidelijk. Er zijn nog twee andere voetveren over het kanaal, ook die kregen eerder al te maken met vandalisme. 

kasto80

Meest gelezen