Radio 2

Water is genoeg gezakt om weer te kajakken op de Kleine Nete

Vanaf vandaag mag je weer met de kajak en de kano op de Kleine Nete. Door de hevige regen stond het water de voorbije week te hoog en was er een recreatieverbod. "We zijn blij dat het weer kan, want een paar dagen moeten stoppen tijdens het hoogseizoen, dat doet pijn", zegt kajakverhuurder Patrick Seels.  

Eind vorige week kwam er na de hevige regenval een recreatieverbod op de kleine Nete omdat het water extreem hoog stond. "Er zouden dan bijvoorbeeld bomen kunnen omvallen omdat de wortels weggespoeld zijn, en je kan dan ook niet meer onder de bruggen varen. Dat zorgt dus voor gevaarlijke situaties", vertelt Patrick Seels van Kempen Kayaks in Retie.

Het lijkt heel uitzonderlijk, maar we maken dit elk jaar mee

Patrick Seels, Kempen Kayaks

Volgens Seels is het logisch dat er even niet gekajakt mocht worden, maar volgens hem had het recreatieverbod wel al een paar dagen eerder opgeheven kunnen worden. "De hoge waterstand lijkt heel uitzonderlijk, maar we maken dit elk jaar mee en we kunnen best wel zelf inschatten wanneer het niet veilig is om het water op te gaan. Ik begrijp dus niet goed waarom er nu van hogerhand beslist is om het recreatieverbod op te leggen, want het duurt dan ook langer voor het weer opgeheven wordt. Volgens mij hadden we twee dagen geleden ook al kunnen heropstarten."

"Ik ben in ieder geval blij dat we onze afvaarten van de Kleine Nete weer kunnen organiseren, want het doet toch pijn om te moeten sluiten tijdens het hoogseizoen. Gelukkig is de telefoon roodgloeiend blijven staan, heel veel mensen willen komen kajakken."

Meest gelezen