Werknemers Aquafin in Aartselaar krijgen betaalde vrije dag als ze willen gaan helpen in overstroomde gebieden

Waterzuiveringsbedrijf Aquafin in Aartselaar wil haar werknemers de kans geven om te gaan helpen als vrijwilliger in de regio's in ons land die getroffen zijn door de wateroverlast. Wie wil, kan daarvoor één dag betaald vrijaf nemen.

Aquafin heeft ook waterzuiveringsinstallaties in de getroffen gebieden en is sowieso al erg betrokken bij de nasleep van de wateroverlast. De voorbije dagen hebben hun teams zo veel mogelijk water weggepompt en de zuiveringsinfrastructuur draaiende gehouden.

Om de solidariteitsacties ook uit te breiden naar de werknemers in onze provincie, geeft Aquafin nu de mogelijkheid om één dag betaald vrij te nemen en als vrijwilliger te gaan helpen. Het bedrijf raadt de werknemers wel aan om zich eerst te registreren via het Rode Kruis.

De collega's hier leven erg mee en willen ook heel graag gaan helpen

Anja De Wit, Aquafin

"Alle collega's leven mee en willen graag helpen", vertelt Anja De Wit van Aquafin. "We hebben sowieso erg geëngageerde collega's die ook gaan helpen bij waterprojecten in het buitenland (Aquafin steunt ook projecten voor drinkbaar water en sanitair van ngo's en vzw's in Afrika bijvoorbeeld), en nu er zich zo'n ramp voordoet in onze regio, willen we uiteraard ook hulp kunnen bieden."

Meest gelezen