De reddende brandweermannen
Didier Verbaere

Wetterse brandweermannen redden uitgeputte man in Pepinster: "Hij heeft het overleefd"

Een Wetterse brandweerploeg heeft het leven van een inwoner van Pepinster gered. De man was al dagenlang puin aan het ruimen en was in elkaar gezakt. "Toen we hem zagen, zij we meteen begonnen met reanimeren. Na enkele minuten voelden we opnieuw een hartslag", zegt brandweerman Alain Verbeke.

Toen leden van de Wetterse brandweer gisteren kelders aan het leegpompen waren in Pepinster, werden ze plotseling geroepen door enkele buurtbewoners, omdat een man in elkaar was gezakt. "We zijn meteen begonnen met de reanimatie en voelden na enkele minuten opnieuw een hartslag", vertelt brandweerman Alain Verbeke.

Veel dankbaarheid

"De toegesnelde medische teams pakten het daarna van ons over en de man heeft het overleefd", klinkt het bij de brandweerman."De man bleek al dagenlang aan het werk om puin te ruimen en was totaal uitgeput."

De dankbaarheid van de buren voor de brandweer is groot, zegt Verbeke nog. "We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen. Wat je ziet op de foto's in de media is nog duizendmaal minder dan de realiteit."

kasto80

Meest gelezen