Workcation in wijngaard Marsnil in Heers: "Op adem komen en toch de handen uit de mouwen steken"

Bij wijndomein Marsnil in Heers kunnen studenten deze zomer een weekje meehelpen in de wijngaard en in de bijentuin. In ruil krijgen ze kost en inwoon. 

Voor druiven plukken is het nog te vroeg, maar in een wijngaard is er altijd werk. "Momenteel moeten de jonge scheuten aan de wijnranken tussen de leidraden gestoken worden", legt Adriaan Cornelis uit. "En hier en daar moet er wat bijgesnoeid worden, want alles is dit jaar heel erg gegroeid."

Zon, zee, strand is mischien ook leuk, maar op het einde van de dag heb je niet veel gedaan 

Adriaan Cornelis, wijnboer

Buiten werken is fijn, vindt Adriaan. "Zon, zee, strand is misschien ook leuk. Maar op het einde van de dag ben je dan verbrand en heb je niet veel gedaan."

Geen slavenarbeid

De studenten krijgen in ruil voor hun werk, een week lang kost en inwoon. En daar hoort ook een viergangenmenu met wijn bij. "Het is niet de bedoeling dat ze alleen het gevoel hebben dat het 'werkendag' is", vertelt kok Frederick Cornelis. "Dat is de ideale gelegenheid om onze wijnen te proeven. Want we willen jonge mensen vooral de kans geven om een beetje voeling te krijgen met de aarde, de streek, het product." Ook interesse gekregen in zo'n workcation? Op hun website vind je alle info. 

Meest gelezen