BELGA/DIRKX

Actrice Free Souffriau hangt haar roze Mega Mindy-pak aan de haak

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Het is in elk geval niet langer de Gentse Free Souffriau. Na 15 jaar stopt de actrice met Mega Mindy. Vanaf vandaag hangt haar roze latexpak in de kast. Studio 100 laat weten dat Souffriau wil kijken wat haar carrière nog meer voor haar in petto heeft. "Ik heb een fantastische tijd als Mega Mindy gehad", zegt ze. Voor de rol van agente Mieke/superheldin Mega Mindy komt er een nieuw gezicht.

Souffriau begon met haar rol als Mega Mindy/Mieke in 2006. Ze werkte op dat moment bij de musicalafdeling van Studio 100 en speelde onder andere de rol van Doornroosje in 2002. Mega Mindy, de nieuwe superheldin op Ketnet, werd een gigantisch succes in België en Nederland. 

Mega Mindy kreeg 70 afleveringen en 7 specials. Naast de serie kwamen er ook drie theatertournees, gingen er vier films in première en verschenen er drie cd's. Maandelijks hebben de liedjes op Spotify meer dan 78.000 luisteraars.

De ontmoetingen met de mini-Mega Mindy's zijn mij ontzettend dierbaar

Free Souffriau, actrice

"De vele ontmoetingen met de mini-Mega Mindy's zijn mij ontzettend dierbaar. Die momenten draag ik voor altijd bij me," zegt Souffriau. "Maar het 15-jarige jubileum van Mega Mindy heeft me aan het denken gezet en ik wil graag nog heel veel andere dingen gaan doen. Studio 100 heeft daar ook alle begrip voor."

Beluister hieronder het interview van Jelle Cleymans met Free Souffriau op Radio 2:

Nieuw gezicht op komst

Souffriau blijft nog steeds betrokken bij Studio 100. Zo zal ze binnenkort de rol van Nette Scholliers vertolken in de musical "Daens". Het afscheid van Free Souffriau betekent niet dat Mega Mindy verdwijnt. Souffriau zal het superpak doorgeven aan een nieuw gezicht. Wie dat is, daarover maakt Studio 100 later meer bekend. 

Bekijk hieronder nog eens de videoclip van het iconische intro lied "Ik ben Mega Mindy":

Meest gelezen