Affichecampagne voor Wout van Aert groot succes in Herentals: "Duidelijk dat het leeft bij de inwoners"

In Herentals supporteren de inwoners massaal voor Wout van Aert, die vannacht op de Olympische spelen aan zijn wegrit begint. Dat merkt het stadsbestuur aan de affiches die de deur uit vliegen. Het heeft al bijna 750 affiches uitgedeeld. "Het is duidelijk dat Wout van Aert in Herentals leeft bij de inwoners", zegt sport- en jeugdcoördinator Simon Vantomme. 

Vannacht komt Wout van Aert in actie tijdens de wegrit op de Olympische Spelen. In zijn thuisstad Herentals leven ze volop mee. Daarvan getuigen de vele affiches van Wout van Aert die voor de ramen hangen. De affiches konden worden opgehaald in de sporthal en waren in een mum van tijd de deur uit. 

Het gaat om een campagne van Sport Vlaanderen samen met verschillende sportfederaties om de deelnemers van de Olympische Spelen in de schijnwerpers te zetten. "We hadden 250 affiches ontvangen en die waren op een voormiddag allemaal de deur uit. We hebben er daarom nog 500 bij besteld en daarvan zijn we de laatste exemplaren aan het uitdelen", zegt sport- en jeugdcoördinator Simon Vantomme. 

Er komen heel veel supporters langs die affiches meenemen voor zichzelf en hun buren

Simon Vantomme, sport- en jeugdcoördinator Herentals

Wout van Aert kan voor zijn wegrit in Tokio dus rekenen op een grote fanbasis vanuit het thuisfront. "Het is duidelijk dat Wout van Aert hier in Herentals leeft bij de inwoners. Er komen heel veel supporters langs die affiches meenemen voor zichzelf en hun buren, om ze in de straten aan zoveel mogelijk ramen te hangen", vertelt Vantomme. 

De wegrit op de Olympische Spelen start morgenvroeg om 4 uur 's nachts. "We gaan allemaal vroeg opstaan om hem aan het werk te zien", besluit Vantomme.

 

Meest gelezen