Berg afval vat vuur bij afvalverwerkingsbedrijf in Rumst

In Reet bij Rumst heeft het vannacht gebrand bij het afvalverwerkingsbedrijf Remondis De Vocht aan de Steenweg op Waarloos. Een berg met afval had daar vuur gevat. Dat zorgde voor laaghangende rook die hinderlijk was voor de buurt. De rook verspreidde zich naar het centrum van Reet. De afvalberg lag op een open terrein. 

De brandweer had de brand na een paar uur onder controle. De brandweerzone Rivierenland zette extra tankwagens in om de brand te blussen. Rond 7 uur deze ochtend was de klus geklaard. Volgens de politie is de brand accidenteel ontstaan en is er geen sprake van kwaad opzet.

Het is niet de eerste keer dat er brand is ontstaan bij het afvalverwerkingsbedrijf. In de afgelopen jaren waren er al enkele branden. De laatste dateert van april 2020. 

Meest gelezen