Takashi Hososhima

Geen "knalpotterreur" meer in Gent: politie neemt luide wagens in beslag

De stad Gent wil iets doen aan de "knalpotterreur", ofwel de geluidsoverlast van wagens met een luide motor. Dat doet ze door de politie een extra bevoegdheid te geven: agenten mogen voortaan wagens in beslag nemen als die voor overlast zorgen. "De politie gaat extra patrouilleren, om de bestuurders op heterdaad te betrappen. De nieuwe maatregel is nodig, want Gentenaars liggen er letterlijk wakker van", zegt burgemeester Mathias De Clercq.

De Gentse politie gaat de strijd aan tegen "boomcars" en "knalpotterreur". Met die twee termen verwijst de stad naar wagens met een hele luide motor, want die zorgen voor heel wat geluidsoverlast. "Die overlast is er trouwens niet alleen 's nachts. Ook overdag krijgen we klachten binnen van wagens die met veel kabaal door de straten scheuren", vertelt de Gentse burgemeester Mathias De Clecq (Open VLD). 

Overtreders zullen nadien ook moeten opdraaien voor de takelkosten

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD)

De politie kan vanaf nu zulke voertuigen in beslag nemen wanneer ze zorgen voor geluidsoverlast. "Die voertuigen worden dan bijgehouden voor minstens 72 uur. Overtreders krijgen nadien ook een GAS-boete en moeten opdraaien voor de takelkosten", legt burgemeester Mathias De Clercq uit.

Meer controles

De politie zal ook extra patrouilleren om overtreders te onderscheppen. "Want we kunnen de boetes alleen opleggen als we de bestuurders op heterdaad betrappen", verduidelijkt de burgemeester. "We hopen dat we op deze manier het hardnekkig probleem, waar Gentenaars letterlijk van wakker liggen, kunnen oplossen", besluit De Clercq.

kasto80

Meest gelezen