Radio 2

Koninklijk paleis weer open voor het publiek: "Chapeau dat ze dit doen"

Eén keer per jaar kan je een kijkje nemen achter de poorten van het koninklijk paleis in Brussel. Vanaf vandaag gaan die weer open voor het grote publiek. Tot en met 29 augustus kan je ontdekken waar de koning zijn voornaamste werkzaamheden uitoefent. Al zijn niet alle vertrekken toegankelijk. 

Wie het Koninklijk Paleis in Brussel niet alleen langs de buitenkant wil zien, heeft nog tot 29 augustus de tijd om een bezoekje te brengen. Zo kan je de historische salons bezoeken, zoals de Troonzaal en de Spiegelzaal. Aan het einde van het bezoek is er nog een korte wandeling door de tuin achter het Paleis. De toegang is gratis, maar reserveren is wel verplicht en kan via de website van het Koninklijk Paleis. 

Lichtjes en kandelaars

Dat heeft ook een gezin uit West-Vlaanderen gedaan, dat meteen op de eerste dag komt kijken. De zoon is alvast erg onder de indruk: "Ik vind het hier erg mooi met al die lichtjes en kandelaars. De moeder van het gezin heeft zo haar eigen redenen om naar hier te komen: "We zijn allemaal Belg, dus willen we ook eens zien hoe het paleis er van binnen uitziet." En ook andere bezoekers zijn blij hier op de eerste dag te zijn: "Het is absoluut de moeite om te bezichtigen. Om die plaatsen te zien die je normaal alleen van tv kent. Chapeau dat ze dat openstellen, het is hier ook echt goed geregeld". 

Radio 2

Meest gelezen