Belga

Nieuwe aansluitingsweg in Zwijnaarde moet vrachtwagens uit centrum houden

In Zwijnaarde komt er binnenkort een aansluitingsweg naar de industriezones. Daarvoor heeft Vlaanderen nu toestemming gegeven. De weg moet ervoor zorgen dat zwaar verkeer wegblijft uit het centrum. "We willen minder druk van vrachtwagens op de woonwijken in het centrum", zegt schepen voor Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).

Vlaanderen geeft toestemming om langs de autosnelweg E17, in Zwijnaarde, een nieuwe aansluitingsweg aan te leggen om er zo voor te zorgen dat er minder industrieel verkeer door het centrum rijdt. "We zijn echt opgelucht dat Vlaanderen die beslissing heeft genomen, want op die manier kunnen we veel zwaar verkeer uit de woonomgeving houden", zegt schepen voor Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).

Tijdelijke oplossing

Momenteel storen buurtbewoners zich vaak aan de vele vrachtwagens die door de straten rijden waar ze wonen. "Dat verkeer komt uit de bedrijventerreinen hier in Zwijnaarde", zegt Watteeuw. "En omwonenden vragen terecht om minder druk van dat vrachtverkeer."

De nieuwe aansluitingsweg is tijdelijk. Het mobiliteitsvraagstuk rond de industriezones in Zwijnaarde zou over 25 jaar definitief moeten opgelost zijn. "In 2047 komt er een definitieve ontsluitingsweg die hetzelfde zal doen, maar anders zal worden aangelegd", klinkt het nog.

kasto80

Meest gelezen