De Sutter Naturally

Paardenomheiningbouwer uit Kampenhout: “Bijna kwart van de ruiters op de Olympische Spelen is klant bij ons”

Vandaag beginnen - met een jaar vertraging - de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. In totaal nemen maar liefst 122 atleten deel van de Spelen, maar ook heel wat bedrijven van bij ons dragen hun steentje bij aan het succes van het grootste sportevenement ter wereld. “Wij zijn zelf niet aanwezig in Tokio, maar veel deelnemende ruiters uit binnen- en buitenland zijn klant bij ons", zegt Jeffrey De Sutter, de eigenaar van De Sutter Naturally uit Kampenhout. Het bedrijf is gespecialiseerd in het omheinen van paardenweides.

“We zijn 40 jaar geleden gestart met het omheinen van weides voor paarden. Van alle ruiters die aan de Olympische Spelen in Tokio deelnemen, is 20 à 25% klant bij ons. Daar zijn Belgische ruiters bij, maar ook heel wat buitenlandse", weet De Sutter.

België paardenland

"Veel internationale ruiters hebben een uitvalsbasis in België en die voorzien wij dan. We zijn een markleider in het omheinen van paardenweides. We zijn bij het volledige proces betrokken. Van de houtzagerij tot het plaatsen en de nazorg."

"Mensen kiezen voor duurzame en vooral veilige producten. Als je weet hoeveel geld er wordt uitgegeven in de paardensport. Dan moet het allemaal heel veilig zijn."

Supporteren

De Sutter supportert in de eerste plaats voor de Belgische ruiters. Volgens de ondernemer maken ze een goede kans op een medaille. "De Belgen hebben een sterk team. Maar daarnaast zijn er ook buitenlandse klanten die deelnemen aan de spelen. Ook die gaan we op de voet volgen."

Meest gelezen