Reuzenaronskelk bloeit weer in Plantentuin van Meise

In de Plantentuin van Meise staat de Reuzenaronskelk weer in bloei. De bloem is om 14u30 opengegaan. Het is al de veertiende keer dat de reuzenplant in bloei staat in de Plantentuin. De Plant meet 218 centimeter en er staat ook een tweede op het punt om open te gaan.

De reuzenaronskelk is een zeldzame plant die enkel in de tropische bossen van Sumatra in het wild groeit.  Ze staat bekend als de grootste "bloem" ter wereld. De  bloei van de reuzenaronskelk duurt amper 48 uur en is zowel visueel als voor de geur een spektakel om te zien en te ruiken.  De geur van rot vlees is bedoeld om bestuivende insecten aan te trekken.  Er staat ook een tweede reuzenaronskelk op het punt om te bloeien. Die bloei wordt in de loop van volgende week verwacht.  

De reuzenaronskelk is vandaag en het hele weekend nog te bewonderen tijdens de openingsuren van de Plantentuin, tussen 10 en 18 uur.

Meest gelezen