Sporza

Roeier Tim Brys als een van de eerste in actie op Olympische Spelen: "We willen de toplanden kloppen"

Tim Brys uit Gent is een van de allereerste die in actie komt op de Olympische Spelen. Hij wil revanche voor de vorige Spelen want toen lukte het net niet om zich te kwalificeren. Samen met zijn kompaan Niels Van Zandweghe hoopt hij stiekem op een medaille. "We willen tonen waar we zo lang voor gewerkt hebben", zegt Brys.

Onze Belgian Sharks, de roeiers, met de Gentse Tim Brys en z'n partner Niels Van Zandweghe hebben maar liefst 6 jaar naar de Olympische Spelen toegewerkt. Het is heet in Tokyo, maar ze zijn al helemaal geacclimatiseerd. "We zijn hier al twee weken. Enerzijds omdat we de Japanse cultuur al wilden opsnuiven, maar ook om wat te trainen in Itako, op zo'n anderhalf uur van Tokio", vertelt Brys bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Brys en Van Zandweghe staan te popelen om morgen hun eerste wedstrijd te mogen roeien. "Ik denk dat we wel bij een van de toplanden horen. Al zijn er wel nog een paar landen die nog net iets beter zijn, maar het is ons doel om die landen hier te kunnen kloppen."

Tweede kans

Brys hoopt ook wel een beetje op revanche voor de vorige Olympische Spelen in Brazilië, want toen wist hij zich nét niet te kwalificeren. "We zien dit als een tweede kans. Het is de bedoeling dat we ons willen bewijzen naar de buitenwereld, maar we willen ook tonen waar we als team zo lang voor gewerkt hebben", klinkt het daarover.

kasto80

Meest gelezen