Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Tildonks bedrijf zorgt voor belichting openingsceremonie Olympische Spelen

De openingsceremonie van de Olympische Spelen technisch organiseren, het is een prestigieuze opdracht die een bedrijf uit Tildonk, Haacht, al enkele jaren mag doen, ook vandaag. Tom Van Hemelryck staat aan het hoofd van PRG Europe. En is in tijden van corona met veel minder opdrachten, blij om de belichting te mogen leveren voor de ceremonie in Japan. 

PRG Europe is een internationaal bedrijf met ook een vestiging in ons land, meer bepaald in Tildonk, deelgemeente van Haacht. Zij zorgden vanmiddag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio voor de belichting. "Wij hebben niet alleen het materiaal geleverd, maar ook geïnstalleerd. Bovendien zorgen onze teams ter plaatse ook voor de technische ondersteuning ervan." Voor Tom en zijn collega's is het niet de eerste keer dat ze de Olympische Spelen ondersteunen. "We waren er ook bij in Sydney, Athene, Londen, Rio, Delhi... Maar ook al regionale versies van de Spelen zoals de American Games in Toronto hebben we al voor onze rekening genomen." Als PRG niet op internationale sportwedstrijden staat, werken ze voor tv, theater en evenementen. Een sector die helaas ook zwaar te lijden heeft gehad onder de coronacrisis. 

Ze zijn erg streng in Tokio met de coronamaatregelen. Dat is niet makkelijk. Maar het is onze passie, dat moeten we er nu maar bijnemen

Tom is dan ook erg blij dat er in coronatijden eindelijk weer een grote opdracht op het programma staat. "Het zijn moeilijke tijden geweest de afgelopen 18 maanden. Het doet dus goed om terug aan de slag te gaan."
Al zijn de werkomstandigheden erg veranderd. "Ze zijn erg streng in Tokio met de coronamaatregelen. Dat is niet makkelijk. Maar het is onze passie, we doen dit werk graag. Dat moeten we er nu maar even bijnemen."
Ook de voorbereidingen waren niet vanzelfsprekend. "Er was heel veel onzekerheid tot de laatste moment of de Spelen wel zouden doorgaan. Dat maakte het niet makkelijk voor ons."

En de ceremonie zelf? Die was vrij sober. "Dat lijkt me maar normaal na het jaar dat we achter de rug hebben." Ook de slotceremonie op 8 augustus is in handen van PRG Europe uit Tildonk. 

Meest gelezen