facebook Union Sint-Gillis

Union start terugkeer in hoogste klasse met derby tegen Anderlecht

Dit weekend gaat de voetbalcompetitie in de Jupiler Pro League van start. Eén van de blikvangers is de Brusselse derby tussen Anderlecht en nieuwkomer Union Sint-Gillis. Union werd kampioen in 1B en hoopt een rustig seizoen af te werken. Het is 48 jaar geleden dat Union nog actief was op het hoogste niveau.  

Anderlecht-Union is een mooie affiche waar vooral de supporters van Union enorm naar uitkijken. "Het competitiebegin oogt alvast zwaar", zegt CEO Philippe Bormans. "Eerst naar Anderlecht en dan tegen Club Brugge, wordt moeilijk, maar dan weet je als club wel meteen waar je staat.  Het is alleen jammer dat het stadion nu maar voor een derde gevuld mag zijn. Wij hopen tegen de terugmatch in december in ons eigen stadion dat we dan wel voor een vol huis kunnen spelen", zegt de CEO nog.

Nieuw stadion voor Union ?

"In het huidige stadion in het Dudenpark in Vorst zitten we aan onze limiet, dus daar moeten wat investeringen gebeuren", zegt de CEO nog. "Op de huidige locatie wordt het moeilijk om nog uit te breiden; daarom zijn we al een tijdje aan het uitkijken naar een nieuwe locatie. Maar als we verhuizen, dan moet het sowieso in de buurt van het huidige stadion zijn. We hebben in ieder geval al een budget vrijgemaakt om van investeringen werk te maken.  Volgend jaar bestaat de club 125 jaar en we willen de toekomst van Union hiermee veilig stellen."

Union wil meer dan het behoud

"De ambitie van Union voor dit seizoen moet verder reiken dan gewoon het behoud", voegt CEO Philippe Bormans er nog aan toe. "Maar anderzijds is het moeilijk om daar een cijfer op te plakken. Veel spelers hebben nog weinig ervaring op het hoogste niveau. Wat dat betreft moeten we ons niet te veel druk opleggen en proberen zo hoog mogelijk te eindigen", besluit Bormans.

Meest gelezen