Radio 2

Gekantelde vrachtwagen op Boomsesteenweg in Schelle: weg richting Antwerpen nog een tijd versperd

Op de Boomsesteenweg in Schelle is een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen reed over de betonnen scheidingsmuur tussen de A12 en de Boomsesteenweg. Onder meer de assen onderaan de oplegger raakten daarbij beschadigd, waardoor het takelen langer zal duren dan normaal. De weg richting Antwerpen is er nog een tijd volledig versperd. De bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Kort na 10 uur vanmorgen reed een vrachtwagen over de betonnen scheidingsmuur tussen de A12 en de Boomsesteenweg, op de grens van Schelle en Aartselaar. Daardoor kantelde de vrachtwagen om. De bestuurder raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten ter plaatse zijn volop in de weer. Door enkele moeilijkheden zal de takeling van de vrachtwagen langer duren dan normaal. 

Door het ongeval raakte de brandstoftank van de vrachtwagen lek en moest de brandweer de brandstof overpompen in een groot vat. Er raakten ook enkele assen onderaan de oplegger beschadigd doordat de vrachtwagen over de betonnen muur is geschoven. De wielen van de oplegger moeten verwijderd worden en de oplegger zal op een van drie assen worden weggesleept. 

De Boomsesteenweg blijft in de richting van Antwerpen nog een tijdlang versperd. 

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen