Archieffoto
Foto: Radio 2

Wielerwedstrijd Schaal Sels gaat niet door: "Jammer om tijdens jubileumjaar handdoek in de ring te gooien"

De wielerwedstrijd Schaal Sels in Merksem gaat ook dit jaar niet door. De koers van de Merksemenaren was normaal gezien voor over een maand, maar wordt dus opnieuw een jaar uitgesteld. Een grote domper op de feestvreugde, want dit jaar bestaat de Schaal Sels 100 jaar. "Door corona was de organisatie te moeilijk", zegt organisator Ben Simons.

Op 22 augustus zou de internationale wielerwedstrijd Schaal Sels gereden worden, met daarbij altijd een groot volksfeest op de Bredabaan, maar er is nu toch beslist die koers niet te laten doorgaan. En dat is dit jaar extra pijnlijk, want het de wedstrijd bestaat 100 jaar. "Iedereen kan er begrip voor opbrengen, maar het is jammer om in een jubileumjaar de handdoek in de ring te gooien", zegt Simons. 

De reden voor de beslissing is opnieuw corona, net zoals vorig jaar. "We zijn ongerust over de stijgende cijfers. Het vraagt te veel voorbereiding van zowel de wielerploegen als de medewerkers. Daarom wilden we op tijd duidelijkheid scheppen voor de deelnemers en toeschouwers", vertelt Simons aan Radio 2 Antwerpen.

Het was niet mogelijk om de wedstrijd coronaproof te organiseren

Ben Simons

"Het is ook niet zo evident om de Schaal Sels coronaproof te organiseren", gaat Simons verder. "De koers komt aan in de Bredabaan. In een straat heb je geen ingang zoals bij andere events, wat het moeilijker maakt om de aanwezigen te controleren. Zeker omdat er ook nog eens mensen wonen in die straat."

Luister hier naar het gesprek met Ben Simons:
(Lees verder na het fragment)

Extra pijnlijk door jubileumjaar

De beslissing heeft wel wat teweeggebracht. "We hadden echt heel jaar het jubileum willen vieren. Maar als het niet veilig kan, dan schuiven we het liever door naar volgend jaar", klinkt het. "Dan zal er meer duidelijkheid zijn en staan we hopelijk ook verder in het vaccinatieproces."

Simons organiseert ook andere koersen in onze provincie, waaronder de Antwerp Port Epic, de Memorial Rik Van Steenbergen en de Sluitingsprijs in Putte Kapellen. "De Antwerp Port Epic hebben we vorig jaar perfect coronaproof kunnen organiseren. Het is een koers door de polders en door de haven, waardoor de we die wedstrijd perfect zonder publiek kunnen laten doorgaan. Over de andere twee koersen is voorlopig nog geen duidelijkheid", vertelt Simons. 

Meest gelezen