Archieffoto

Drukte op Europese wegen door vakantie-uittocht

Wie met de auto op vakantie vertrekt naar Europese vakantiebestemmingen, houdt het best rekening met zeer moeilijk verkeer en lange files. Daarvoor waarschuwen mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. Het is een rode dag in Europa voor het vertrek. Op de middag was het op alle wegen behoorlijk tot zeer druk.

In Frankrijk is het al de hele dag erg moeilijk verkeer met een piek van 992 kilometer file in het totaal op de middag: "Extreem druk op dit tijdstip voor een rode dag", zegt Touring. 

Op de A7 in het zuiden, van Vienne naar Orange, is er nog 2,5 uur vertraging. Op de A10 van Tours naar Bordeaux 1 uur en een kwart. Op de A61 van Toulouse naar Narbonne verlies je zo'n 45 minuten.

In Duitsland worden de files korter. Op de A1 van Bremen naar Hamburg is het nog 50 minuten aanschuiven. Op de A7 van Hamburg naar Flensburg (aan de grens met Denemarken) verlies je anderhalf uur.

In Zwitserland staat er 5 kilometer file of 50 minuten vertraging voor de Gotthardtunnel richting Italië. Vanuit Italië verlies je nog 1 uur en 10 minuten voor de Gotthardtunnel.

In Oostenrijk zijn de files op de A10 Salzburg - Villach richting Slovenië opnieuw toegenomen, met 2 uur file. Die file kom je nog eens tegen voor de Karawankentunnel: ongeveer 1 uur vertraging. Ook richting Italië staan er nog steeds files: momenteel moet je rekening houden met 45 minuten vertraging bij de B179 Fernpassroute bij Innsbruck.

Vanuit Slovenië richting Oostenrijk verlies je nog 40 minuten voor de Karawankentunnel op de A11.

Ook in Italië worden de files korter. De meeste vertraging heb je nog op de A22 tussen Brenner en Modena. Richting Italië verlies je nog 2 uur, richting Oostenrijk is dat nog anderhalf uur.

Meest gelezen