BEKIJK - Carrière besmeurd: Duitse journaliste geschorst na valse modderstrepen voor liveverslag

De Duitse tv-presentatrice Susanna Ohlen is geschorst omdat ze net voor een liveverslag modder over haar kleren en gezicht had gesmeerd. Ohlen stond voor "Guten Morgen, Deutschland" in een dorp dat zwaar getroffen was door de overstromingen. Op een video is te zien hoe het tv-gezicht zich met modder besmeurt net voor het interview. "Ik schaamde mij om in propere kledij voor de camera te staan", zegt Ohlen.

Ook in Duitsland heeft de zware regenval van vorige week voor veel ellende gezorgd. De watersnood in het westen van het land kostte intussen al 180 mensen het leven. Om over de ramp verslag uit te brengen trok Susanna Ohlen naar het plaatsje Bad Münstereifel in Noordrijn-Westfalen, op zo'n dertig kilometer van de Belgische grens. 

Bekijk hieronder hoe de Duitse journaliste modder over haar gezicht en kledij smeert:

Videospeler inladen...

Ik schaamde me voor mijn propere kleren

Susanna Ohlen

Susanna Ohlen stond klaar om live verslag te doen van de ravage wanneer ze zich realiseert dat ze met een proper hemd voor de camera staat omringd door afval, puin en modder. Op een video die op Twitter rondgaat is te zien hoe Ohlen modder smeert op haar gezicht en kleren. 

In een excuusbericht op Instagram zegt de presentatrice dat ze dit als journaliste niet kon maken, maar als mens deze fout gemaakt heeft. "De voorbije dagen was ik zelf naar hier afgezakt om in mijn vrije tijd te komen helpen. Ik schaamde mij tegenover de andere helpers om in een kraaknette outfit voor de camera te staan", zegt Ohlen nog. 

RTL Deutschland is de werkgever van Ohlen en heeft laten weten dat het tv-gezicht tijdelijk geschorst is. De televisiezender wilde nog niet zeggen of er verdere sancties komen.

imago images/Future Image

Meest gelezen