Stumpertje achttien keer beschoten door dierenbeul

Een dierenbeul heeft donderdag een kat  verminkt in de stationsbuurt van Maldegem. Het beestje, dat de naam Stumpertje kreeg, kreeg 18 kogels in haar lijf en brak haar bekken. Sympathisanten van de Poezenboot in Gent zamelden al 1.105 euro in voor de verschillende operaties die het beestje nu moet ondergaan.

Stumpertje liep al een tijdje rond in de buurt van het stationsplein van Maldegem en werd donderdagavond binnengebracht in de Poezenboot in Gent. De poes was erg verzakt, vermagerd en mankte hevig. “Uit radiologisch onderzoek bleek dat de poes maar liefst achttien kogeltjes in haar lijfje had en haar bekken verbrijzeld was. Die breuk kwam er door een voet of een stomp voorwerp. In haar ene voorpoot zaten zelfs zes kogeltjes, waardoor het erop lijkt dat de dierenbeul Stumpertje van heel dichtbij heeft beschoten”, klinkt het bij de Poezenboot.

Die breuk kwam er door een voet of een stomp voorwerp. In haar ene voorpoot zaten zelfs zes kogeltjes, waardoor het erop lijkt dat de dierenbeul Stumpertje van heel dichtbij heeft beschoten

De Poezenboot

Loodvergiftiging

Het beestje eet gelukkig goed, maar ze is nog steeds kritiek. “Dat komt door de bolletjes in haar lijf, waardoor ze vergiftigd geraakt met lood. Als de bolletjes blijven zitten, zal ze eraan sterven.” Stumpertje zal nu verschillende operaties moeten ondergaan om alle bolletjes te verwijderen. Om die operaties te betalen is een inzamelactie opgestart . Ondertussen heeft de Poezenboot een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend bij de politie. Op die manier hoopt men dat de dader gevonden wordt en die berecht kan worden bij een eventueel proces. Voorlopig is het onduidelijk of de politie iemand op het spoor is en of de kat iemands huisdier is. Het beestje is niet gechipt.

kasto80

Meest gelezen