Al 29 boetes opgesteld in 2021 voor openbare zedenschennis rond het naaktstrand van Bredene

Rond het naaktstrand van Bredene hebben dit jaar al 29 mensen een boete gekregen voor openbare zedenschennis. Dat cijfer ligt hoger dan de vorige jaren. Het gaat om mensen die rond het strand naakt in de duinen wandelen of er seks hebben, wat allebei verboden is. De politie gaat nu extra controleren.

Dit jaar trekken er na de sluiting van vorig jaar opnieuw massaal naturisten richting Bredene. Op piekmomenten kunnen er 1.000 gasten terecht op het naaktstrand. Om overlast te vermijden houdt de politie er regelmatig controles. De duinen rond het strand zijn beschermd natuurgebied en niet toegankelijk voor het publiek. 

"De regels zijn erg duidelijk", zegt Dennis Goes van de politie van Bredene. "Naakt rondlopen kan enkel op privédomein of op het naaktstrand en daar horen de duinen niet bij. Het wordt duidelijk aangegeven waar het strand begint en waar het stopt. Die regels moeten echt nageleefd worden."

Vlugger ingrijpen dankzij drone

Volgens Koen Meulemans van de Federatie van het Belgisch Naturisme worden er nu meer boetes uitgedeeld, omdat de politie daar ook meer middelen voor heeft. "Vroeger kon de politie alleen maar door de duinen patrouilleren om daar mensen te betrappen. Maar sinds kort hebben ze een professionele drone ter beschikking. Daarmee kunnen ze op ieder moment van de dag over de duinen vliegen en haarscherpe beelden maken om mensen te betrappen, die toch in de beschermde duinen rondlopen of er seks hebben." 

Meest gelezen