Bosland stelt zich kandidaat als nationaal park

Bosland, een natuurgebied van zo'n 5.000 hectare in Noord-Limburg, stelt zich nu kandidaat om nationaal park te worden. "Als nationaal park zou het veel aan uitstraling winnen", zegt voorzitter Dirk Colaers.

De Vlaamse Regering kondigde een tijdje geleden via de Open Oproep Nationale Parken Vlaanderen 2021 aan dat er vier nationale parken in Vlaanderen uitgekozen zouden worden. Bosland stelt zich nu officieel kandidaat als Nationaal Park.

Bosland strekt zich uit over Hechtel-Eksel, Pelt, Peer en Lommel en bestaat vooral uit bossen, heide, graslanden en beekvalleien. "We willen Bosland naar een hoger niveau tillen", zegt voorzitter Dirk Colaers. "We willen het landschap meer in the picture zetten. Enerzijds om het aantal bezoekers te doen toenemen en anderzijds om onze eigen bewoners bewust te maken van het landschap dat we bezitten. We geloven erin dat het label van Nationaal Park ons hiermee kan helpen."

Meest gelezen