BELGA/DECONINCK

Eigenlijk bedoeld voor op het vliegtuig, maar nu aangeboden via app: overschot Callebautchocolade te koop in Antwerpen

Op het Antwerpse Zuid kan je deze week chocolade van Callebaut kopen die bijna vervallen is. Via Too Good To Go, een app tegen voedselverspilling die overschotten van restaurants en winkels aanbiedt, kan je de chocolade bestellen. “Deze chocolade werd geproduceerd voor op vliegtuigreizen. Aangezien er dit jaar door corona minder mensen met het vliegtuig op reis gaan zijn er dus overschotten”, vertelt Dorien Janssens van Too Good To Go. 

Callebaut biedt de chocolade aan omdat er overschotten zijn waarbij de houdbaarheidsdatum bijna overschreden is, zegt Dorien Jannssens. “De houdbaarheidsdatum is 7 augustus, maar dat wil niet zeggen dat de chocolade enkele maanden daarna niet meer eetbaar en lekker is. Het is belangrijk dat je zeker je zintuigen gebruikt voordat je iets consumeert.” 

“Ik zou een oproep willen doen om de chocolade te redden. Zo ga je de strijd aan tegen voedselverspilling en je kan genieten van een heerlijke reep melkchocolade. Dat is de kern van ons verhaal”, vertelt Jannssens. De chocolade is nog de hele week te koop op Too Good To Go, daarna kan je ze ophalen in de Scheldestraat in Antwerpen. 

Meest gelezen