Foto: facebookpagina Politie Getevallei

Gezocht: ontsnapte Amerikaanse zeearend die boven Landen vliegt

In de omgeving van Landen is de Politie Getevallei momenteel op zoek naar een Amerikaanse zeearend. De vogel zou ontsnapt zijn op een show in het Duitse Essen. De eigenaar van de vogel heeft een valkenier richting Landen gestuurd, die de vogel probeert te vangen. 

Zondagmiddag kreeg de Politie Getevallei verschillende oproepen binnen van inwoners uit Landen die een verdachte man gespot hadden. Hij vertelde de inwoners dat hij op zoek zou zijn naar een Amerikaanse zeearend. Een vreemd verhaal volgens de inwoners, maar niets is minder waar. Het bleek om een Duitse valkenier te gaan, die wel degelijk op zoek was naar de vogel. De zeearend zou ontsnapt zijn op een show in Duitsland. 

Gechipt, maar vertraging

"Het dier is gechipt en aan de hand daarvan hadden ze gezien dat de zeearend zich lokaliseerde boven ons grondgebied", vertelt Julie Huyghebaert, woordvoerster van Politie Getevallei. "Er zit wel wat vertraging op de chip, dus het kan nog wel eens een moeilijke zoektocht worden. Onze diensten helpen alleszins mee om het dier zo snel mogelijk gezond en wel terug te vinden."

Niet gevaarlijk

Wanneer je de vogel ziet, hoef je niet te panikeren. Dat laat de valkenier weten aan Politie Getevallei. Het gaat om een tamme zeearend, die de mensen niets doet. 

Indien de vogel gezien wordt, mag je dit melden via 016/80.58.05, dat kan de valkenier helpen om de arend te vinden.

Meest gelezen