Radio 2

Noodweer in Heuvelland: KSA-kamp in Dranouter afgelast en straten onder water

De hevige regen heeft in Heuvelland een aantal straten onder water gezet. Ook een kampplaats met 131 KSA'ers moest ontruimd worden. "Normaal gezien hadden we een kampplaats in Han-sur-Lesse in de provincie Namen, maar door het noodweer daar moesten we een noodoplossing vinden. Dranouter bood ons een kampplaats aan, maar nu staat het hier ook onder water", zegt leider Stijn.

De verschillende groepen van de KSA uit Mortsel waren allemaal op dagtocht. Maar toen begon het hevig te regenen. Zo hevig dat hun kampterrein onder water stond. De waarnemend burgemeester van Heuvelland, Bart Vanacker, besliste onmiddellijk om het kamp te ontruimen.

"Plots stond het hier vol met brandweermannen en zeiden medewerkers van de gemeente dat we alle kinderen en jongeren naar het ontmoetingscentrum De Klakeye mochten brengen", zegt KSA-leider Stijn. "Ik kan me zelfs niet herinneren dat we iemand gebeld hebben. Plots stond iedereen hier om ons te helpen. Sommige mensen hadden onze kleinste kampgangers al opgevangen in garages. Eenmaal in het ontmoetingscentrum kwamen heel wat mensen handdoeken brengen. Ik kan het bijna niet geloven."

Tweede kampplaats onder water

Normaal gezien ging de KSA-groep uit Mortsel op kamp in Han-sur-Lesse, maar daar bracht het noodweer verandering in. "We zochten een noodoplossing en konden gelukkig hier in Dranouter terecht. Maar het noodweer blijft ons achtervolgen. Het kamp stopt nu twee dagen vroeger dan gepland. Ouders komen hun kinderen vanavond nog ophalen."

Radio 2

Wateroverlast in Loker

Door de hevige regenval stond de Douanestraat in Loker al snel onder water. "Het water stroomde langs de achterkant van de huizen binnen en liep langs voren weer de straat op. Ik woon al heel mijn leven in Loker, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt waarnemend burgemeester Vanacker.

Meest gelezen