De Croo gelooft in grote indoorevenementen in het najaar, Sportpaleis: "Te weinig vertrouwen om dit serieus te nemen"

Als iedereen gemotiveerd is om gevaccineerd te worden, gelooft premier Alexander De Croo dat het zal lukken om in het najaar grote indoorevenement te organiseren. Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group, blijft terughoudend in zijn enthousiasme. "Ik wil het graag geloven, maar ik wil zulke beloftes eerst op papier zien voor ik ze toejuich."

Premier Alexander De Croo (Open VLD) kan of durft het niet te beloven, maar hij gelooft dat grote indoorevenementen in het najaar weer zullen kunnen. Dat vertelt hij op Studio Brussel, de VRT-radiozender die, zodra het weer mag, het evenement I want to dance again in het Sportpaleis in Antwerpen wil organiseren.

"Je moet met twee woorden spreken, maar ik vind dat we ervoor moeten gaan", zegt De Croo in de video hieronder. "Als iedereen gemotiveerd is om gevaccineerd te zijn, dan moeten zulke dingen lukken in de tweede helft van het jaar. Als je dan niet-gevaccineerd naar een evenement gaat, dan is het eigenlijk je eigen risico."

Videospeler inladen...

Je moet met twee woorden spreken, maar ik vind dat we ervoor moeten gaan

Alexander De Croo, premier (Open VLD)

Voor meerdaagse festivals die deze zomer nog moeten plaatsvinden, is hij voorzichtiger. "Die zijn moeilijker, vooral als je een erg jong publiek hebt. Veel zestienjarigen zijn bijvoorbeeld nog niet volledig gevaccineerd. Veel festivals gaan wél door, ik hoop vooral dat volgend jaar veel festivals het overleefd hebben."

"Vergeef mij mijn scepticisme"

Jan Van Esbroeck, CEO van het Antwerpse Sportpaleis, reageert niet zo enthousiast op de uitspraak. "Ik ben heel blij dat de premier dit zegt en ik wil het graag geloven, maar er is te weinig vertrouwen in het beleid om dit nog serieus te nemen."

"De sector heeft het gehad. Vergeef mij mijn scepticisme, maar kijk  gewoon al naar wat afgelopen week is gebeurd rond Pukkelpop. Beslissingen worden ingetrokken of zodanig verstrengd dat organisatoren zelf beslissen het evenement te annuleren. Ik wil zulke beloftes dus eerst op papier zien voor ik ze toejuich."

"Dit is misschien een goede motivatie voor jongeren om zich te vaccineren, maar we proberen ons businessmodel al anderhalf jaar uit te leggen aan het beleid.  Het is niet omdat de premier op 1 september zegt dat evenementen mogen, dat die op 2 september kunnen plaatsvinden. Die voorbereiding duurt soms maanden. Eigenlijk zouden wij het vandaag al moeten weten om iets te kunnen organiseren in oktober."

Meest gelezen