Steffi Verjans uit Halen start crowdfunding voor schaap Charlotte: "Met een rolstoel kan ze weer zelfstandig gras eten" 

Steffi Verjans van vzw Farm Flora uit Halen is een crowdfunding gestart voor een schaap dat een rolstoel nodig heeft. Het veertienjarige schaap Charlotte heeft veel last van artrose en kan daardoor nauwelijks op haar poten staan.

De vzw Farm Flora vangt verwaarloosde boerderijdieren op zoals Charlotte. Met een rolstoel zou het dier geholpen kunnen worden, denkt Steffi Verjans. "Een rolstoel met vier wielen, dat is vrij uniek. Maar Charlotte heeft veel nood aan ondersteuning. Ze kan wel wandelen, maar dat verloopt heel moeizaam."

Voor de financiering daarvan organiseert Steffi een crowdfunding. Volgens haar is het dier het slachtoffer van verwaarlozing. "Ik hoop dat ze met een rolstoel zelfstandig gras kan eten, en opnieuw kan genieten van het leven. Schapen zijn landbouwdieren, maar ook zij verdienen evenveel zorg en aandacht als huisdieren, zoals katten en honden", klinkt het.

Alle info over de actie is terug vinden op de website van Farm Flora

Meest gelezen