De supporters van Union vieren de 1-3 overwinning tegen Anderlecht.
Radio 2

Union-supporters dolblij na 1-3 winst tegen Anderlecht “Winnen tegen Anderlecht is altijd belangrijk”

Gisteren won Union Sint-Gillis de Brusselse derby tegen R.S.C. Anderlecht met 1-3. De supporters van de club, die vorig jaar nog in 1B speelde, waren na afloop van de match dolgelukkig. “Ik dacht dat het 0-1 ging zijn. Maar een 1-3 had ik echt niet verwacht.”

Vorig jaar werd Union kampioen in 1B en speelt daarom dit seizoen in 1A. In z’n eerste match mocht Union het opnemen tegen Anderlecht. Ze begonnen als underdog aan de wedstrijd, maar wonnen overtuigend met 1-3.

De sfeer bij de supporters van Union zat er na de match goed in. “We zagen het wel aankomen. Anderlecht heeft een volledig nieuw team, met enkele belangrijke spelers die er niet waren”, vertelt een van hen. 

Union was uit op een revanche na hun laatste match tegen Anderlecht die ze verloren. “Union heeft zich goed voorbereid en we hadden een team dat elkaar goed kent. We waren zeker geen favoriet, Anderlecht had zelfs meer kansen dan wij. Maar volgens mij hadden we wel meer kansen dan in de bekerwedstrijd. Da’s voetbal, hé! Da’s voetbal!”

Winnen tegen Anderlecht is belangrijk

“Tegen Anderlecht winnen, is altijd belangrijk”, zegt een van de Union-fans. “En zeker als het de eerste match van het seizoen is.” Van een overwinning durfden heel wat fans niet dromen, maar stiekem hoopten ze er wel op. “Ik dacht dat het 0-1 ging zijn. Maar zoiets had ik niet verwacht. Dit is magnifique, echt grandioos.”

De supporters hopen dat dit niet de enige overwinning van het seizoen is. Ze hebben er alvast een goed oog in. “We hebben een goede kern, een goede trainer en een goede omkadering. En de supporters zijn terug. Misschien zijn voor ons de resultaten het minst belangrijk. Of we nu in eerste provinciale spelen of in eerste klasse. De supporters die hier nu zijn, zijn er al altijd geweest; ook toen we tegen RFC Liège speelden.”

Deze video is beschikbaar op

Meest gelezen