Foto: Radio 2

Werken Antwerpse Draakplaats na 3 jaar afgerond: “Er kunnen opnieuw evenementen georganiseerd worden”

De werken aan het betonnen viaduct op de Draakplaats in de Antwerpse wijk Zurenborg zijn afgerond. Na drie jaar zijn de vijf booggewelven, in de volksmond beter bekend als "de vijf bruggen" er nu volledig gerestaureerd. Een tijdlang was er daardoor hinder voor het verkeer, maar nu is de toegang er weer helemaal vrij.  

Langs de kant van de Tramplaats in Berchem kregen de booggewelven ook opnieuw hun authentieke uitzicht. Het plein is opnieuw volledig vrij, dat zegt projectleider Stijn Konings van het bedrijf Besix, dat de werken uitvoerde in opdracht van het district Berchem. “Alle stellingen zijn hier weg, maar er zijn wel hier en daar nog wat kleinere opruimwerken die moeten gebeuren." 

Alle activiteiten kunnen opnieuw doorgaan op het plein. "Ook kunnen de tram- en bushaltes terug in dienst genomen worden en het velo-station is weer bereikbaar. Er kunnen ook opnieuw evenementen georganiseerd worden op het plein”, vertelt Konings. 

In oktober worden er nog extra verfraaiingswerken uitgevoerd. Zo komen er fietsenstallingen, paaltjes en bomen bij op de Draakplaats. 

Meest gelezen