Zangeres Pink wil boete betalen voor Noorse beachhandbalploeg die weigerde in bikinibroekjes te spelen

De Amerikaanse zangeres Pink wil de boete betalen die de Noorse beachhandbalploeg boven het hoofd hangt, nadat de speelsters op het Europees Kampioenschap (EK) geweigerd hadden in het reglementaire bikinibroekje te spelen. "Ik ben zeer trots op hen", aldus Pink.

De afgelopen weken is een hevige discussie losgebarsten in beachhandbal-kringen omdat de speelsters van de Noorse nationale ploeg niet meer in de gereguleerde bikinibroekjes wilden spelen. Ze wilden korte shortjes dragen, zoals de mannenploeg dat mag.

Ze worden daarbij gesteund door de Noorse federatie. "De atletes moeten zich comfortabel voelen, dat is het belangrijkste", zei Kåre Geir Lio, de voorzitter van de Noorse federatie. "Iedere speelster zou dus - binnen bepaalde grenzen - moeten kunnen kiezen wat ze wil aantrekken."

Ter vergelijking, zo is het mannenteam gekleed:

En zo zouden de vrouwen zich graag kleden:

Omdat ze een boete van de Europese beachhandbalfederatie riskeerden, speelden ze het grootste deel van het EK toch in de weinig verhullende bikinibroekjes. Alleen hun laatste wedstrijd niet. Daardoor riskeren ze een boete van 150 euro per speler, die de Noorse federatie op zich wil nemen.

Nu krijgt de Noorse ploeg ook steun uit onverwachte hoek. Op Twitter schrijft de Amerikaanse zangeres Pink dat zij de boete wil betalen. "Ik ben zeer trots op het vrouwelijke Noorse beachhandbalteam omdat ze protesteren tegen de zeer seksistische uniformregels", schrijft ze. "Het is de Europese federatie die beboet zou moeten worden voor seksisme. Ik betaal met plezier jullie boete."

Het team reageert verrast en dankbaar op hun Instagram-verhaal. "Wow! Bedankt voor de steun", schrijven ze. 

Meest gelezen